Fer-se soci

Brúixola inicial:

Existeixen les sòcies de la Cooperativa Integral Catalan (CIC) i els membres de l’Ecoxarxa de LLeida (EX LLDA) i en un futur pot ser que es creïn sòcies de nuclis locals de l’ecoxarxa de  Lleida, o bé sòcies de projectes autogestionats com podrien ser grups de consum, etc. etc.  Per marcar algunes diferències:

 • La CIC és la estructura qui intenta coordinar les ecoxarxes, ajuda a la nova creació d’aquestes, i gestiona els projectes que encara no s’han ficat en marxar a nivell de les ecoxarxes (alta de socis autònoms, telefonia mòbil, etc, etc)
 • L’EX de LLDA és la biorregió on es materialitzen les relacions entre persones. Es caracteritza per l’ús d’una moneda pròpia, en aquest cas el marreco (eM), i el seus membres tenen un compte de l’estil LLDA1234
 • Nuclis locals, Projectes autònoms, locals afins, grups de consum, persones individuals o col·lectius, etc. son el que dona forma a l’Ecoxarxa de Lleida. Tenen en comú la filosofia i els principis bàsics (llegir-los)

Així doncs cada persona pot decidir com interaccionar-hi i com fer-se sòcia en cada part de l’estructura.

Fer-se soci de la CIC:

 • Soci afí de gratuït (gratuït), tota persona s’hi hauria de donar d’alta per tenir la cobertura legal per tal de realizar intercanvis fora del sistema capitalista. Fer-se soci afí de la CIC.
 • Sòcia de a CIC: quota única d’entrada de 30€, col·lectiu o persones que recolzen el projecte.
 • Socis autònoms.   Per tal de facturar a través de la CIC. (+info socis autònoms)

Esdevindre membre de l’Ecoxarxa de Lleida:

Consisteix en crear un compte propi per tal de tenir accés a la moneda social. S’ha de crear un compte al banc virtual, és a dir al CES (comunity exchange system)  CREAR un COMPTE al CES de l’EX de LLDA

Per ser membre de l’ecoxarxa de Lleida NO s’ha de pagar cap mena de quota [Actualització març 2012]. L’ecoxarxa celebra trobades mensuals, bimensuals o trimestrals on tothom pot fer aportacions per cobrir les mínimes despeses que genera l’ecoxarxa. (fotocòpies, servidors, espais, etc) Les persones que volen fer aportacions fora de l’espai de trobades, ho poden concretar via correu electrònic: <lleida@ecoxarxes.cat>

Esdevindre soci dels projectes vinculats a l’ecoxarxa de Lleida:

En construcció…

Si tens algun projecte que està d’acord amb els principis bàsics, i t’agradaria vincular-lo d’alguna manera, reconvertint el teu projecte amb una visió més cooperativista pots enviar un coreu a: lleida@ecoxarxes.cat

Anuncis
 1. #1 by despertadorsocial on 14 Setembre 2011 - 8:21 am

  Em sembla molt interessant i una gran fein la que esteu duent a terme, molts ànims!!! Si em dona temps, avui mateix em faig sòci consumidor. I espero més endavant fer-me prosumidor!

 2. #2 by Begoña on 8 Març 2012 - 4:08 pm

  Hace tiempo que estoy muy interesada en ser miembro de una cooperativa de consumo pero estoy en un momento económico muy crítico y aunque solo vivo a media hora de LLeida (en Binéfar) me cuesta encontrar la manera de ir a informarme a la Biotiga. No me queda claro que tipo de soci@s seriamos mi familia y yo. Espero poder vernos pronto.
  Saludos.

  • #3 by joanalmacelles on 9 Març 2012 - 10:08 pm

   Hola Begoña, si sólo estáis interesados en pertenecer al grupo de consumo de la Biotiga, la quota seria de 25€/trimestrales. Sin embargo, cabe decir que no existe ningún socio puramente de consumo en la Ecoxarxa de Lleida, sino que la totalidad de los socios son socios prosumidores o sea que ofrecen alguna cosa a la comunidad a cambio de moneda social. Estos socios prosumidores pagan 5€/mensuales.

   Si tienes cualquier otra duda podemos seguir comentándolo por correo-e: lleida @ ecoxarxes.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: