Col·lectivitzem un molinet

Des de l’ecoxarxa de Lleida i del seu nucli local de la Biotiga es vol impulsar la compra de dos  molins dels quals es faria un ús col·lectiu per fer farines i flocs de cereals.
És per això que l’Ecoxarxa de Lleida fa una crida a totes les persones que així ho sentin a donar euros per tal de fer efectiva la col·lectivització.

Les principals motivacions a l’hora de fer aquesta compra són:

  • Relocalització de l’economia. La pròpia Biotiga tindrà la capacitat de moldre gra, de manera que així es puguin abaratir costos i tenir en estoc el gra (menys periple que la farina)
  • Una millora en la salut. Les propietats de les farines tenen el seu punt òptim al cap de molt pocs dies d’ésser mòltes.
  • Col·lectivitzar una eina.

Crowfunding, donacions col·lectives:
La primera roda d’aportacions durarà 30 dies, i serà un tot o res, és a dir, que si durant aquesta roda es reuneixen els primers 329€ per al primer molí, es continuarà amb una segona ronda per arribar a la xifra desitjada de 629€. Si durant la primera roda no s’arriba als 329€, es tornaran els diners a les persones que n’han donat.

Qui i com aportar:
Cadascú segons les seues possibilitats i segons el seu interès.
Tothom, vingui d’on vingui, que cregui en el projecte, independentment del seu ús futur, por col·laborar en l’adquisició del molí que posteriorment tindrà un ús col·lectivitzat.
Les aportacions es poden fer:

  • A la Biotiga (Ramon llull, 6) en horari d’obertura. (veure)
  • Virtualment: amb targeta de crèdit. (clic aquí)

Evolució de les aportacions:
Data inicial: 13 de febrer
Final primera ronda: 12 de març
Gràfic que mostra l’evolució de les aportacions:

  • Moment actual 6 març:  260€
  • Quantitat mínima a arribar: 329€
  • Quantitat òptima: 629€

1r OBJECTIU: Molí per obtenir farina de cereals
Es tracta del molí de farines Billy 200. Aquest model de molí està pensat per un ús semi-industrial. Les característiques tècniques es troben a la imatge del costat.
El model és de la casa Hawos, qui elabora productes amb una valoració des del punt de vista ètico-scoail i ecològic. (fusta amb boscos de certificat PEFC, elaborat en un taller de minusvàlids, etc)

  • Consumir una farina recent mòlta té les següents avantatges:
  • Més propietats nutricionals conservades.
  • Estoc de la matèria prima (gra) molt més temps.
  • La col·lectivització de l’ús del molinet implica:
  • Reduir en un 50% el preu de les farines
  • Cadascú es podrà moldre el seu propi gra.

PREU: 319€ ( +despeses d’enviament. Aprox 10€) Compra a la casa perfektegesundheit.de

2n OBJECTIU: Molí per fer flocs

Es tracta del Flocko també de la casa Hawos.
La seua funció és de fer flocs (de civada, balt, espelta, etc)
Les seues caracaterístiques tècniques son:

  • Potencia: 120W;
  • Tolva: 480g
  • Velocitat: 50-80g/minut.

PREU: 290€ ( +despeses d’enviament. Aprox 10€)
Compra a la casa perfektegesundheit.de

"Un euru" clica a la imatge per fer-ho.

Altres campanyes Crowfunding

Per altra banda també volem fer ressò de dos campanyes més que s’estan finançant a través de crowdunfing:

  • Elaboració de 5000 manuals per la desobediencia económica Enllaç
  • Rebel·leu-vos: Publicació massiva per l’autogesitó: Enllaç
  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: